I raden av godis gör vi en tryffel med smak av viol. För att det verkligen ska smaka extra mycket tar vi två askar istället för en ask violtabletter. Det tar lite tid då man behöver kyla den mellan för att det ska gå att rulla den, men det är en god bit som man kan variera smaken på.
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Florsocker
Alternativ på smaksättning
1 ask violtabletter eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn
Att doppa i
200 g mörk choklad
Garnering
färgat pärlsocker eller
flingsalt eller
riven choklad
Lägg grädden och en av smaksättningarna i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter under lock i 10 minuter. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar. Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite färgat pärlsocker, flingsalt eller riven choklad. Förvaras svalt.