Tunna revbensspjäll med honungsgriljering

Dessa spjällen är jättegoda till julbordet, men passar även gott till sommarpicnicen eller till middagsmat med klyftpotatis eller potatisgratäng. En enkel honungsgriljering med underbara smaker. Jag serverar spjällen till en rotfruktsgratäng och grönsaker. Till maten dricker vi ett Shirazvin, Fat Bastard.

2 kg tunna revbensspjäll
2 msk kinesisk soya
3 msk olivolja
3 msk chilisås el. tomatketchup
1 st stor vitlöksklyfta, pressade
3/4 dl flytande honung
salt
svartpeppar, grovmalen

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna och pensla på revbensspjället. Stek spjället i ugnen ca 1 tim. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Pensla spjället med resterande marinad och grilla spjället ca 10 minuter tills de får fin färg. Skär upp i ”ribbor”. Servera klyftpotatis och en god sallad till.