Fredagsmiddag – snabbt, gott och enkelt. Något som jag tycker är en bra kombination när man avslutar veckan. Vi brukar oftast ha kyckling på fredag, men ibland känns det som om det tar lite lång tid och jag vill gärna experimentera mer med kycklingrecepten. Därför har jag här valt att göra en fläskfilépanna med champinjoner. En krämig kötträtt med många smaker även fastän den är enkel i tillagningen.
ca 600 g fläskfilé
400 g champinjoner
2½ dl matlagningsgrädde
1½ msk köttfond
salt
svartpeppar
ca 2 tsk kinesisk soja
maizena redning
smör till stekning
ris och röd- och/eller svartvinbärsgelé.
Jag börjar med att bryna köttet som jag saltat och pepprat lätt i lite smör i stekpannan. Därefter tar jag ur köttet och bryner svampen. När svampen har vattnat ur sig, lägger jag tillbaka köttet och häller på köttfond, matlagningsgrädde, soja och avslutar med att reda ut den med lite maizena som går att ha i kokande vätska.