Citruskringlor

Det här är enkla kakor med smak av apelsin. När jag var liten gjorde vi alltid konjakskransar hemma, så det här är väl en tradition jag fått med mig hemifrån, men i år blev det istället citruskringor. Vill man kan man byta ut och ta lime- eller citronskal i degen. Med apelsinsmaken i kakan blir det riktigt juligt.

ca 40 kringlor.

125 g smör
2½-3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk vispgrädde
rivet skal från en apelsin
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser och låt sedan degen vila en stund i kylen. Forma smala längder, ca 15 cm långa, och vik ihop ändarna så de formar en kringla. Lyft över dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter. Låt svalna på plåten.