Rabarberkräm

Jag älskar allt som har med rabarber att göra och det var det första som jag köpte till trädgården när jag flyttade in. Vi har flera knölar och jag hoppas verkligen att de ska börja producera mycket rabarber. Jag tycker det är lyxigt att mitt i vintern kunna bjuda på både rabarberpaj och rabarberkräm. Jag tycker att det är enklast att göra krämen med potatismjöl, men man måste vara försiktig så den inte smakar potatismjöl.

5 dl rabarber
5 dl vatten
1 dl socker
2-3 msk potatismjöl

 

 

 

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig. Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Servera med mjölk.