Vi avrundar veckan med en köttgryta. Vi har fått fina grytbitar från slaktaren, men jag väljer att skära den i ännu mindre bitar. I grytan har jag både trattkantareller och färsk timjan, smaker som är väldigt goda tillsammans. Jag avslutar med att röra i lingonsylt för att få en mjuk smak och serverar även lingonsylt vid sidan om. Gott till är även kokta morötter.
600 g nötköttt i strimlor (det går även jättebra att använda tex fläskfilé)
1 gul lök
150-200g valfri svamp
1 kruka timjan
2 dl lingonsylt, lingon eller rårörda lingon
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk köttfond
grovt, nymald svartpeppar
Jag börjar med att bryna lök och kött, slår sedan på köttfond och 1 dl vatten (om det behövs, köttet släpper i från sig vätska som man också kan koka det lite i) och låter allt stå och puttra en liten stund. Svampen steker jag i en stekpanna bredvid i lite smör och blandar sedan i grytan tillsammans med matlagningsgrädde, fond och svartpeppar. Avslutningsvis klipper jag ner lite timjan och lingonsylt.