Vi har hela frysen full med stora fina bär. Vi har tre buskar med röda vinbär som alla gav en enorm skörd. Jag tog det jag ville ha, min mamma och syster var här och plockade, sen frågade jag grannen om hon var intresserad så hon tog det sista. Jag brukar göra saft av bären, har tänkt att jag ska göra gelé bara tillfälle ges. Men då det fortfarande finns massor med bär letade jag fram det här receptet på ica.se Jag minskade dock smöret i degen något och det behövs strös socker på bären för att kakan inte ska bli så sur.
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl bär
socker att strö ovanpå bären
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör och blanda alla torra ingredienser i en bunke, avsluta med att hälla på smöret. Tryck ut degen i en form och häll sedan över bären med lite socker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.