Enkel köttgryta med bulgur

Till det här har jag använt det strimlade fläskkött som vi fick med veckopåsen från slaktarn. Det är så skönt, dels kommer de och levererar vid dörren, dels är det putsat så jag direkt kan använda det. Vi väljer att koka fullkornsbulgur till och så gör vi egna vitlöksbröd med riven parmesan på.

600 g fläskkött
150 g champinjoner, skivad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk soja
2 msk kalvfond
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk maizena redning
några varv med pepparkvarnen
1-2 msk svartvinbärsgelé

Serveras till:
Fullkornsbulgur
Vitlöksbröd

Jag börjar med att hacka lök och skiva champinjonerna och steker dem i lite smör. Därefter tillsätter jag det strimlade fläskköttet och tar några varv med svartpepparkvarnen. Jag låter köttet bli stekt på utsidan ordentligt innan jag häller på vätska. Jag börjar med att hälla på soja och kalvfond och sedan hälften av grädden som jag sedan låter stå och puttra för att köttet ska bli lätt att tugga. Därefter reder jag med maizena, för enkelhetens skull använder jag den som går att hälla direkt i kokande vätska så jag slipper blanda den bredvid innan jag häller i den. Avslutningshäller jag på resten av grädden och sen lägger jag i svartvinbärsgelé för att bryta av det lite. Jag tycker att det brukar bli väldigt god smak att ha antingen gelé eller lingonsylt i grytan.