Pepparkaksmuffins med topping/glacyr

Det här är muffins som går fort att göra även om det är flera moment med glacyr och dekorering. Jag valde att garnera mina med non stop, men det finns möjlighet att välja andra saker också. Jag har använt färdig blandning av pepparkakskryddor, vilket är både gott och smart att använda även i en sockerkaka. Glacyren ovanpå har jag blandat med creme fraiche och florsocker.

 

3 ägg
2 ½ dl råsocker
1 dl flytande margarin
250 g Kesella vanilj
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ msk pepparkakskrydda

Kardemummakräm:
2 dl crème fraiche
1 tsk stött kardemumma
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör-&rapsolja och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen. Garnera med bär eller godis.