Citron och jordgubbsmuffins

Muffins är perfekta till utflykter eller till fika hemma. De är lagom stora och går att kombinera som man vill. Vill man kan man också göra dem dubbelt så stora, sk American muffins. Här har jag valt att blanda ner lemoncurd i smeten och så har jag dekorerat dem med jordgubbar .Vill man så kan man gärna sikta lite florsocker på dem när de ska serveras.

200 g smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ dl lemoncurd
1-2 jordgubbar per muffins, i tärningar

Ugnstemperatur 175°C. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt lemoncurd och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna. Smörj formarna. Använder du muffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.