Idag har vi varit och köpt nya rabarberplantor, men eftersom de är så tunna just nu byter jag ut rabarbern i pajen och använder äpple som jag skär i mindre bitar. För att få en lite sötare smak, strör jag vaniljsocker över och har även vaniljsocker i smuldegen. Jag brukar bara göra smuldegen på en höft, och även variera ingredienserna. Att fylla ut degen och söta bären med vaniljsocker tyckte jag blev en trevlig kombination.
125 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 liter jordgubbar
2 äpplen
1-2 msk vaniljsocker
Jag börjar med att skölja jordgubbarna med skaftet kvar, då det sägs att smaken behålls bättre i gubbarna så. Därefter skivar jag dem och lägger i botten på en ugnsform. Äpplena skalar jag och skär i små bitar och strör sedan vaniljsocker över. Alla ingredienserna till smuldegen blandar jag bar i en bytta och lägger över bären. Ugnen ställer jag på 225 grader, och timer på 20-25 minuter.