La Diabla

IMG_20150611_184545Vår bröllopsdag firar vi på La Diabla, Sollentuna. Ett relativt nyöppnat ställe, som direkt faller oss båda i smaken med det öppna köket där man kan följa med vad som tillagas och personalen har en direkt kontakt med sina gäster. Vi kommer mitt i veckan, så kan välja ett bord lite avskilt långt in i lokalen som ligger en halv trappa ner från gatan. Förutom den goda maten, uppskattar vi också att äta på de lokala restaurangerna som finns i vår närhet för att de ska kunna fortsätta att finnas kvar. Det är en lugn och trevligt lokal med specialbyggda vinställ som fyller väggarna. (Dessa faller oss i smaken, och vi funderar på att göra något liknande i vardagsrummet). De har ett trevligt dryckes- och vinutbud och vi väljer ett Amaronevin till vår mat.

IMG_20150611_191905IMG_20150611_195900 För att beställa får vi varsin lista att kryssa i de små tapas rätterna som finns att välja mellan, delikatesser från både det italienska och spanska köket. Dessa placeras sedan som enskild rätt för den som valt det eller mitt på bordet så att alla kan plocka från de olika faten.

IMG_20150611_184621IMG_20150611_184617De små rätterna är därefter är smakfullt upplagda på ett trevligt och dekorativt sätt, som gör att man direkt vill hugga in och smaka. Har du svårt att bestämma dig kan du också välja att kocken planerar en ost- eller charkbricka åt dig. Vi får en mycket trevlig kväll, där jag till och med får provsmaka i köket, då de testar fram ett nytt smör att tillaga scampin i. Det här är ett ställe vi definitivt kommer att besöka många gånger, ta med oss vänner för att visa även dem att La Diabla finns och att maten är värt många fler besök. Rekommenderat är också att hålla koll på deras kalendarium då det förekommer pianokvällar, och vi hoppas framöver även vinprovningar och andra engagemang.

IMG_20150611_172814IMG_20150611_182006 Adress: La Diabla – vin och delikatesser – Allfarvägen 1, Sollentuna. Telefon: 08-410 40 971