Flygande Jakob, kycklingrätt som presenterades i Allt om mat redan 1976, En kycklinggratäng med banan, stekt bacon, vispad grädde, chilisås och salta rostade jordnötter. En klassiker med andra ord. Här har receptet ändrats något för att passa oss som äter enligt LCHF och för nötallergin vi har i familjen så har jordnötterna bytts ut mot solrosfrön. Till kycklingen äter vi kokt broccoli och en vitkålssallad/pizzasallad.
800 g kyckling
1-2 pkt bacon
smör
5 dl grädde
1½ dl tomat, passerade
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
salt
svartpeppar
solrosfrön
Strimla kyckling och bacon och stekt tillsammans med lite smör. Lägg över det i en ugnsform. Vispa grädde lätt och blanda ner passerad tomatsås, tomatpuré och krydda med salt, paprikapulver och svartpeppar. Bred grädden över kycklingen och strö solrosfrön över. Ställ in den i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter.