Rulltårta, gluten- och laktosfri

Vi var bortbjudna och då det fanns flera personer med matallergier passade jag på att göra en rulltårta som var både glutenfri och laktosfri, dock innehåller den ägg. Att göra rulltårta är mycket enkelt, den tar bara fem minuter i ugnen och ingredienserna vispar du lätt i hop under tiden ugnen ska bli varm.

3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

fyllning;
2 dl sylt

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut allt på ett bakplåtspapper. Grädda i 250 grader ca 5 minuter. Ta ytterligare ett bakplåtspapper som du strör socker på, vänd över den färdiga kakan och dra bort pappret, pensla lite vatten om det är svårt att få av det. Bred ut sylt och rulla ihop den hårt. Låt den ligga en liten stund innan den serveras.