Vinbärsrutor

vin1Snabblagad och god kaka med vinbär. Ursprungsreceptet är från sju sorters kakor och har då lingonsylt i den istället för vinbär. Kakan gillades av både vuxna och barn och passar oss perfekt som har tre stora buskar med bär att rensa och laga i ordning goda saker på.Det här är en favorit i repris då vi gjort den tidigare men med lite andra proportioner bär och fyllning ovanpå bären. Generellt så tycker jag att det är toppen med det man kan göra i långpanna, så man snabbt kan göra många godbitar.

4 ½ dl vetemjölvin2
1 ½ dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg

5 dl röda vinbär
½ msk socker

75 g smör
2 ½ dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

vin3Blanda de torra ingredienserna, finfördela smöret ner bland de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och blanda allt till en deg som du trycker ut i en bakplåtspappersklädd långpanna (20×30 cm). Fördela bären över degen och avsluta med sparsamt lite socker över.

Smält smöret och blanda i havregryn, socker och vaniljsocker. Rör om väl och fördela det över bären. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i fyrkanter.