Filodegsknyten med grönsaker och fetaost

5Underbart goda knyten med fetaost och blandade grönsaker. Vi grillar och passar på att göra både tzatziki och tomatsalsa med koriander till. Utöver det gör vi även dessa filodegsknyten med grönsaker och fetaost. Och det kommer vi definitivt att göra igen. Båda med den här fyllningen och även för att testa med andra grönsaker.
6 ark filodeg, stora, eller liknande1
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 påse babyspenat eller blandat spenat och ruccola
2 vitlöksklyftor
1 paket fetaost
1 ägg
salt
peppar
sesamfrön
1 ägg till pensling
olivolja

2Strimla paprikan, hacka löken och vitlöken. Stek tillsammans med spenat i en stekpanna med olivolja. Krydda med salt och peppar och låt svalna. Du kan använda både grillad paprika eller färsk. Blanda grönsaker med fetaost och ett ägg. Dela filodegsarken på mitten. Lägg ett par matskedar grönsaksblandning på filodegen. Vik ihop och placera på en plåt med skarven nedåt. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.

34