Pollykaka

1618467_217494228454303_870085271_nPolly är makens favoritgodis, så den får fylla kakan till Alla hjärtans dag. En enkel efterrätt som jag gör i ett hjärtformat muffinstråg så det blir 12 små kakor. Men man kan också göra kakan i en stor form. Gott att servera grädde till och även strö extra pollygodisar över när du serverar. Mina sjunker ihop lite när jag tar ut dem i ugnen, så det blir som en perfekt skål att fylla med grädde. Då det är Alla hjärtans dag när vi äter dem, dekorerar jag dem med chokladhjärtan.

2 ägg1622022_217494251787634_1268052377_n
3 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 gram smör
100 gram polly

Rör ihop ägg och socker, blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat skål och blanda sedan i det. Smält smöret och häll i det. Smörj en form, bröa den och häll i smeten och fördela pollygodiset över kakan. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Dekorera gärna med extra pollygodis när du ska servera.