Det är alltid uppskattat att det finns hembakat, så jag passar på att sätta havregryn att svälla i mjölk medan jag lagar mat och ”svänger snabbt ihop” dessa tekakor efter maten. Jag väljer att göra dem lite mindre och har ett mått när jag trycker ut dem så alla blir lika stora för att det ska bli lättare att grädda dem. De är jättepopulära, så dessa eller liknande recept jag brukar göra kommer vi att göra igen.
5 dl mellanmjölk
2½ dl havregryn
100 g flytande margarin
½ dl socker eller sirap
½ tsk salt
50 g jäst
Ca10 dl vetemjöl
Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Smula ner jästen och häll på övriga ingredienser. Blanda samman till en deg. Låt jäsa 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter. Grädda i 225 grader 10-15 minuter.