Fläskfilégryta på muurikkan

Vi är på torpet över helgen och har förberett så att vi kan laga mat i muurikkan. Fläskfilé med grönsaker i tomatsås och till det steker jag ett bröd på muurikkan så man kan doppat tillsammans med mer tomatsås och lite gräddfil. Det är verkligen jättegott, så det här kommer vi att laga fler gånger.

1 fläskfilé
2 rödlökar
2-3 paprikor i olika färger
1 buljongtärning
2-3 dl tomatsås
1 brk creme fraiche
rapsolja att steka i

Börja med att skära allt så det är klart. Tänd elden och hetta upp muurikkan under tiden. Jag steker bröd till och gör det först, sedan lägger jag dem på muurikkans ytterkant medan jag steker grönsakerna. När brödet är klart tar jag upp det och lägger i folie så det håller sig varmt och lägger på kött och smular över buljongtärning. Köttet får steka tills det är i stort sett genomstekt och sedan häller jag på tomatsås och låter det stå och puttra. Precis innan det är klart, vänder jag ner en burk creme fraiche och ser till att det är varmt. Det här kan man göra fler varianter på.