Pasta penne med strimlad fläskfilé

Pasta i olika former är ett trevligt och ofta återkommande inslag i vår vardag. Till den här pastan har jag valt att blanda grönsaker och fläskfilé och gjort en enklare sås med ostronsås och soya där jag låter grönsakerna ta mer plats när det gäller smak.

Barilla penne eller valfri pasta för 4 personer

ca 500 g fläskfilé, strimlas
1/2 gul lök, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 chili, urkärnad och hackad
valfria grönsaker, tex champinjon, morötter, paprika, minimajs, sockerärtor etc.
1 tsk fisksås
1 msk ostronsås
2 msk soya
1 msk vatten, eller efter behov/önskemål

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn köttet i lite smör. Lägg i vitlök, lök och chili och stek detta ett par minuter. Häll på fisksås, ostronsås, soya och vatten och låt det puttra in i en minut. Sila pastan och häll den i pannan och rör runt. Servera med lite riven parmesanost på toppen.

Jag valde att ta lite purjolök, då den är lite mildare i smaken, sen har jag skivat champinjoner, delat paprika och minimajs. Då jag hade lagom mängd pasta, av sorten Barilla Tortiglioni, valde jag att ta den i stället för Barilla Penne.