Björnbärsmuffins med vit choklad

IMAG1107Vi har två björnbärbuskar på tomten, de växer upp mot altan så man kan plocka bären även när man sitter och äter. För vår del är det andra året som vi kan plocka av dessa, då de tidigare stått hemma hos makens morföräldrar, men sen i två omgångar har de flyttats över till oss. Jag tycker att det är roligt, för då behöver jag komma på nya idéer om hur jag ska använda bären. De mognar lite i taget, så emellanåt kan jag plocka och få tillräckligt mycket att laga något,som då när jag gjorde björnbärsmarmelad. Annars brukar jag plocka och successivt fylla på en låda i frysen. Dessa har varit frysta och jag plockade då fram för att kunna lägga två bär i varje muffins.

1½ dl mjölkIMG_5140
75 g margarin
3 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

björnbär
mjöl
vit choklad

IMG_5141Hetta upp mjölken, ta bort den från plattan och ha i smöret så att det smälter. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och socker. Tillsätt bakpulver och mjöl och rör ihop. Tillsätt slutligen mjölk+smör och rör ihop till en jämt smet. Häll smeten i formarna. Fördela jämnt. Det ska inte vara fyllt mer än till ca 2/3 av formarna. Smeten är lagom till 12 stora formar eller 16 små muffinsformar. Rulla björnbären i lite mjöl, hacka eller bryt chokladen och fördela det i formarna. Grädda i ca 15 minuter.