Söndag och det regnar så vi gör chokladmuffins om jag lägger på glasyr, så det blir som kärleksmums, fast i muffinsformar. Glasyren är precis lika baserad på florsocker med smak av kaffe och kakao. Jag dekorerar dem med hjärtan, men här kan man välja både kokos, strössel eller om man vill hackade nötter eller mandlar.
100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vanillinsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Glasyr och ekoration:
75 g smör eller margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
Strössel, nötter, kokos eller silverkulor
Baka chokladmuffinsen. Jag börjar med att blanda smör och socker med vaniljsocker. Därefter tillsätter jag kakao, mjöl blandat med bakpulver och salt till smet som ger 12 st muffins. Grädda i ca 11-15 minuter i 200 grader och låt dem sedan svalna på galler under bakduk. Rör ihop chokladglasyren, sikta gärna florsockret så slipper du få klumpar i glasyren och bred sedan ut den på de kalla muffinsarna. Dekorera med hjärtan, glimmer, pärlor, strössel eller liknande sockerdekorationer.