Hallonmuffins

IMG_2957Vi firar en blivande sjuåring hemma så jag passar på att snabbt svänga ihop ett par hallonmuffins. Fördelen här är förutom att det går fort, att man kan använda både frusna hallon och hallon som kommer direkt från frysen. Jag lägger tre hallon på varje muffins. Det är lite roligt med de som hamnar upp och ner, det blir som ett hål ner i muffinsen som blir riktigt dekorativt.

1 dl mjölkIMG_2952
50 gram smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
2,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 dl hallon (ca)

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt vetemjöl, smält margarin, mjölk, bakpulver och vaniljsocker. Häll upp i muffinsformar och toppa med hallon. Frysta hallon kan gärna vara frysta när de läggs på. Grädda mitt i ugnen, ca 11 – 13 min. IMG_2953