Skagenröra på toast

IMG_1936Som en lite enklare förrätt äter vi en toast Skagen. Där jag först trycker ut rundlar i ett ljusbröd som jag steker lätt i lite smör. Klickar på skagenröra och toppar med några räkor och lite dill.Enkelt, gott och dekorativt. Vill man kan man även ha en liten citronskiva uppe på som dekoration.

750 oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skalIMG_1928
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 1 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
½ tsk salt, om du har färska – annars är lagen salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)

Skala räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så låt dem rinna av ordentligt. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara några hela räkor till garnering. Hacka dill och rödlök. Tillsätt till räkorna.

IMG_1927Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt, lite efter tycke och smak och vad man har hemma. Jag brukar bara ta en matsked av majonnäsen och göra mer bas på crème fraiche. Blanda ihop allt till en röra. Tillsätt ishavsrom. Smaka av skagenröran med lite salt (smaka först så att det salta i lagen inte gör att det blir för salt), peppar och pressad citron. Jag steker bröden först i lite smör, klickar på skagenröra och toppar med räkor och sedan dill.