Efterrätt efter en god middag, egentligen är vi mätta efter god mat men jag passar på att göra små portionsformar med chokladsufflé. Jag smaksätter den försiktigt med lite cointreau så den får en svag smak av apelsin. Man kan även välja att köpa en smaksatt choklad eller tillsätta valfri smaksättning då det numer finns många olika varianter att välja på. Till chokladsufflén serverar jag lite vispad grädde och hallon och blåbär.
125 g smör
125 g choklad, mörk 70-86%
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 msk
1 dl socker
2 msk Cointreau
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ner chokladen i smöret och rör tills det smälter. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner i choklad- och smörblandningen. Sikta försiktigt ner mjöl, kakao och bakpulver. Smörj och sockra 4 små formar med rak kant, cirka 8 1/2 centimeter i diameter och 6 centimeter hög. Häll smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera genast tillsammans med lite grädde och bär.