En god och relativt snabblagad kaka/dessert man kan förbereda i förväg så man i stället kan lägga tid på att laga mat. Den är god även som tårta vid kalas och man känner tydligt smaken av den vita chokladen som på ett trevligt sätt bryter av med hjälp av hallonen. Vi hade den som del av en större kakbuffé och den var mycket uppskattad.
250 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
400 g philadelfiaost
1½ dl strösocker
2 ägg
riven citronskal av 1 citron
3 dl hallon
50 g vit chocklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Blanda kex o smör i en matberedare, häll i en form med avtagbara kanter, tryck ut degen o vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 g förgrädda sedan pajskalet ca 5-6 minuter mitt i ugnen. vispa ost ägg socker o citronskal, rör sedan i hallon. Häll smeten i pajskalet o grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Smält chokladen i vattenbad, blandas ner i creme fraiche o sockret. Bred smeten över kakan, grädda 5-6 minuter till i ugnen. låt kakan svalna sen in i kylen över natten. Garnera med hallon.