Curryfisk med solgula rötter

Curryfisk med solgula rötter, currydoftande och smaksatt med mango chutney och apelsin. Ett trevligt inslag i novembermörkret. Vi brukar blanda curry och mango chutney i våra Indiennerätter och har bara positiv erfarenhet av det. Indiennerätterna; räkor, soppa och kyckling/fläskfilé

2 gula lökar
1/3 kruka persilja
1½ tsk curry
600 g torskfilé
250 g morot
350 g kålrot
200 g rotselleri
½ dl mango chutney
1 apelsin

 

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka lök och persilja. Fräs löken mjuk i 1 msk olja. Tillsätt curry och låt den fräsa med 1 minut. Smaka av med lite salt och den hackade persiljan. Lägg torsken i en smord ugnsform och salta med 3/4 tsk salt. Fördela löken över fisken och täck med folie. Ställ in den i ugnen ca 15 minuter. Skala och riv rotsakerna grovt, fräs dem i olja till de är mjuka men har lite spänst kvar, det kan behöva lite extra olja då rotsakerna gärna suger åt sig under fräsningen. Smaksätt sist med mango chutney, pressad apelsin (ca 1 dl) och salt. Servera grönsakerna till fisken.