Tunnskivad rödlök inlagd i ”sockrad” vinäger. Kan det bli godare än så, så enkelt men ändå så gott. Vi äter den tillsammans med grillat kött, bearnaisesmör och sallad. För att få löken så tunn som möjligt använder jag minsta delen på mandolinen, för att få perfekta och lika tunna skivor.En perfekt avslutning på veckan. Köttet vi grillar är flankstek som vi enkelt har kryddat med bara salt och peppar så det inte tillför för många smaker till de andra tillbehören. Perfekt också är att när löken är slut, kan jag enkelt skiva lite till och lägga ner. Då vi äter LCHF, väljer jag att ha sötströ i ”marinaden” även om det inte direkt är den man äter.
2 rödlökar
½ dl rödvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk socker eller sötningsmedel
2 krm salt
Skiva löken och blanda den sedan med de övriga ingredienserna. Låt den stå tills det är dags att äta. Jag gjorde den dagen innan för att den skulle få stå till sig lite grand.