Ugnsgrillad kyckling

kyckl3 - KopiaUgnsgrillad kyckling med rosmarin, vitlök och citron. Sonen jublar när han kommer ut i köket och ser att det är kyckling till middag. För att göra det enkelt men ändå få det gott, tar jag rosmarinkvistar och lägger på kycklingen och skivade citroner och därefter vitlök. För att det ska gå snabbare i ugnen delar jag kycklingen i halvor innan jag ställer in dem i ugnen. Vi som äter LCHF och inte har tillbehör som ris delar på en kyckling och barnen delar på en, sen blir det lite över till kycklingröra, eller lägga som smörgåspålägg.

2 hela kycklingarkyckl
2 citroner
1 kruka rosmarin
5-6 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
smör

Dela kycklingarna, lägg på kvistar av rosmarin, citronskivor och skivad vitlök, ringla flytande smör över. Sätt ugnen på 200 grader, lägg kycklingen på ett galler över en plåt och ställ sen in den i ugnen. Jag kokar vatten och häller på plåten under kycklingen. Låt kycklingen stå inne i ugnen 40-45 minuter. Kontrollera genom att dra lite i vingen och skär på den tjockaste delen att den är färdig. Vi äter kycklingen till en blandad sallad, fetaost blandat med creme fraiche och Erik Lallerstedts parmesansås.

kyckl2