Kycklingbiffar med mangoraja

kycklingbiffar Kycklingbiffar, snabblagat och gott och möjlighet att tillsätta lite vad man har hemma som smaksättning. Nu valde jag knaperstekt bacon, basilika och vitlök. Till biffarna serverade vi sallad och mangoraja, barnen fick hamburgerbröd till. Mangorajasåsen gör vi på creme fraiche, majonnäs, mango chutney och curry. Den kunde ha lite mer sting, men barnen tyckte att den var jättegod.

500 g kycklingfärskycklingbiffar3
1 pkt bacon, knaperstekt
1 ägg
3 vitlöksklyftor
1 knippe basilikablad
salt
peppar

Skär baconen i små bitar och knaperstek, blanda sedan alla ingredienser och forma biffar. Stek dem på var sida, så de blir genomstekta. Servera med sallad, sås och om du inte äter lchf, kan du äta den som en kycklingburgare.
kycklingbiffar2kycklingbiffar1

 

 

 

 

 

Mangorajasåsen blandar maken ihop medan jag gör biffarna.

1 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
2 msk mango chutney
2 tsk curry
½ vitlöksklyfta

Då vi inte äter strikt lchf, så accepterar vi att det är socker i mango chutney, dels behöver vi ju också äta upp det vi har hemma.