Fläskfilé med kantareller, timjan och lingon – massor med goda smaker. Den får stå och puttra en stund tillsammans med lite creme fraiche och grädde så den tjocknar till sig utan att jag reder den. Med ficklampa går jag ut och efter att ha borstat bort lite snö, hittar jag fortfarande timjan i landet. En krydda vi allt mer och mer börjat använda i maten, kanske också för att den växer som ogräs.
1 fläskfilé ca 500-600g
1 brk kantareller, eller om du har egna
smör att steka i
1 msk kalvfond
1½ msk timjan
1 brk creme fraiche
2 dl grädde
svartpeppar
Putsa fläskfilén och skär den sedan i centimetertjocka skivor, peppra och stek dem tillsammans med kantarellerna. Häll på fond och sedan creme fraiche och grädde och låt det puttra ihop ca 10 minuter. Strö över timjan mot slutet. Vi äter fläskfilén med lingon och tomater, barnen får potatis till.