Underbart god sötpotatis som passar gott till sommarens buffé eller grillat kött. spännande och färgrikt och även mycket god i smaken. Den här potatisen var en av rätterna vi gjorde när jag och min syster var på matlagningskurs med Konsumentföreningen Stockholm i samarbete med Rent a chef.
8 bufféportioner
2 dl belugalinser eller puylinser
400 g sötpotatis, skuren i ca 2 cm bitar
1 strimlad rödlök
1 finstrimlad röd chili
1 msk olivolja
dressing:
½ citron, saft och finrivet skal
3 msk olivolja
1 msk japansk soja eller tamari
½ tsk chilipulver
1 tsk örtsalt
½ dl hackad dill eller andra örter + till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av och låt svalna något. Lägg sötpotatis, rödlök, chili och olivolja i en ugnsform. Rosta tills sötpotatisen är mjuk och fått lite färg, ca 20 minuter. Blanda citron, olja, tamari, chilipulver och örtsalt till en dressing. Vänd ner linser och dill. Blanda sötpotatisen med linserna och häll upp på ett serveringsfat. Garnera med dillvippor eller andra örtkvistar.