Kerstinkaka

kakaDet här är en av mina favoriter när det gäller mjuka kakor, och det är nog en av få kakor som nästan blir godare om den inte blir perfekt. Även om den fortfarande är lite kladdig när man sticker med provstickan så kan man ta ut den, för om den sjunker ihop blir den härligt kompakt och god. Jag brukar använda det här receptet som ett grundrecept att göra andra varianter på. Där jag tillsätter vaniljsocker, citronsaft och citronskal, rivet apelsinskal, lemoncurd eller vad man vill för att få en god kaka. Originalreceptet har mandelspån på den, så det kan man också smaksätta den med. Den är även jättegod att äta med bär och glass som efterrätt.

125 gram smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp äggen och tillsätt sedan sockret. Vispa tills det blir en lätt pösig smet. Rör ner smöret och sist mjölet, vispa inte utan blanda väl. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Grädda ca 30 minuter.