Kladdkakor är oftast gjorda med kakao, så även om man varierar fyllningen så ser de likadana ut. Jag tänker mig därför att jag ska göra en vit kladdkaka med lime. Dagen efter presenteras detta recept i gratistidningen Metro. Vitkladdkaka med citron, så då passar vi på att göra den istället. Det får bli en vit kladdkaka med lime nästa gång i stället.
1 citron
150 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150 grader, smörj och bröa en form (gärna med avtagbara kanter). Smält smör och låt det svalna. Tvätta citronen, torka den och riv skalet och pressa saften i en skål. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker, citronsaft, citronskal och vänd ner smör och mjöl. Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen 30-35 minuter. Servera med grädde, pudra gärna med florsocker. Det är trevligt att dekorera med citronskal och/eller choklad.