Skurna kakor är så enkelt och gott att göra, en rulle som man rullar ut på plåten och sedan gräddar och skär i bitar. du får många kakor på en gång. Det här är första gången jag gör dessa, då jag vanligtvis väljer mördegskakor eller sirapsbröd. Men när jag frågar vad jag ska baka – är det dem här jag får svar av maken att jag ska göra.
200 g smör
2 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
1 ägg, uppvispat
pärlsocker
Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Platta till längderna något. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Skär kakorna till sneda 2½ cm breda kakor medan de ligger på plåten. Lägg över på galler för att kallna.