Tomatchutney

IMAG1119Fredagstacos, eller som det blir hemma hos oss, en alternativ tacomiddag med nachospanerad kycklingfilé. Till den serveras tillbehör som den här tomatchutney istället för tomatsalsa. Jag har även rabarberchutney som jag ställer fram då den tidigare passat ypperligt till kyckling. Det blir även så jag får kvar att ställa i kylen till ett senare tillfälle. Receptet kommer ursprungligen från Dansukkers hemsida.

750 g tomaterIMAG1111
250 g gul lök
1 dl strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayenenpeppar
1 dl Gelésocker

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomat, lök, vinäger, socker och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning. Tillsätt kryddorna och gelésockret och koka i 5 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp. Fungerar även med tomater olika färger.

IMAG1118