Jag har äggvitor kvar sedan vi ätit Spaghetti Carbonara och jag har gjort en persikopaj där det endast innehåller äggulor. För att inte kasta dem passar jag på att göra maränger. Jag piffar dem lite med att riva ner citronskal och pressa i citronsaft. För att förhoppningsvis få dem att bli lite gula i färgen, droppar jag i lite gul karamellfärg. Jag gör även marmorerade maränger och vaniljmaränger.
ca 4 äggvitor
ca 3½ dl socker
skalet av en hel citron
saften av ½ citron
några droppar gul karamellfärg
Blanda äggvita, finrivet citronskal, citronsaft och hälften av sockret i en stor rostfri bunke och vispa med elvisp. Tillsätt sedan resten av sockret, lite i taget tills du har ett fast vitt skum som bildar toppar och du kan vända byttan och det sitter kvar. Skrapa ner smeten i en spritspåse och spritsa ut små, fina maränger på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 120 grader i ca 50 minuter, känn efter att marängen släpper lätt från pappret och låter ihålig när du knackar under.