En av mina favoriter när det gäller klassisk husmanskost är stekt fläsk med löksås, men det finns även andra varianter som fungerar perfekt till stekt fläsk, här med lök och äpplen och rårörda lingon.Dessvärre inte något jag gör ofta hemma, utan det blir istället att det maten jag väljer om jag äter lunch ute – om alternativet finns.
2 msk smör
2 strimlade gula lökar
1 msk socker
1 tsk salt
2 dl mörkt öl
1 dl grädde
½ tsk svartpeppar
500 rimmat fläsk i skivor
klippt persilja
Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Smält smör i en panna. Stek lök med salt och socker 5 minuter. Slå på öl, grädde och peppar, koka ytterligare 3 minuter. Stek fläsket på hög värme 3-4 minuter och servera med löksås och kokt potatis. Har du äpple med så skala och dela i klyftor. Äppelbitarna kan du steka tillsammans med löken. Avsluta med lite klippt persilja.