Bananmuffins

IMG_2502Lördagmorgon, killarna bakar chokladbollar så jag passar på att ta vara på lite välmogna bananer och gör muffins med banan och kanel. Jag har en muffinsform, så hälften gör jag i den formen, hälften ställer jag formar på en plåt och gräddar. Det ger en laddning med toppiga muffins och en med lite plattare. Men alla lika goda.

150 g smörIMG_2495
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
4 st ägg
2 st bananer
½-1 msk pressad citron
4 dl vetemjöl

Lägg smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt och mjukt. Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kanel. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.

IMG_2496Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet. Grädda sedan stora muffins 200 grader, 20 minuter och små muffins 225 grader 10-12 minuter.

IMG_2497