Saftig banankaka

IMG_2221För att skämma bort makens kollegor skickar jag med honom en nybakad kaka. En saftig banankaka med lätt smak av kanel där jag har blandat olika sorters socker. Banankaka är ett perfekt sätt att ta vara på bananer som börjar bli lite bruna och det gör även att kakan känns extra saftig.

3 äggIMG_2213
1 dl farinsocker
½ dl råsocker
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st väl mogna bananer
100 g smör eller 1 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

IMG_2214Smält smöret och låt det svalna. (Flytande margarin behöver inte smältas). Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt banan, smält smör eller flytande margarin, mjöl och mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter, stick en provnål och kontrollera att den är färdig. Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.