Jag är igång och bakar hallonmuffins så då passar jag även på att göra en laddning med chokladmuffins så vi kan lägga lite fikabröd i frysen. Jag har bakchoklad hemma så jag hackar ner lite choklad i dem för att få dem riktigt härligt fyllda med choklad. Jag tror även att det skulle vara jättegott att ha hallon även i dessa.
100 g smör eller margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g hackad mörk bakchoklad
Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet i en kastrull och låt den svalna lite. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret. Vänd till sist ner matfettet.
Ställ cirka 15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet. Grädda muffinsen i cirka 10 minuter långt ner i ugnen. Låt muffinsen svalna i formarna. Garnera med lite florsocker precis innan du ska servera dem.