Lördagskväll, vi gör det gott och enkelt med stekt fläskfilé där jag gör en sås på egenplockade kantareller till. För att sätta lite extra piff på smaken har jag dijonsenap och persilja i såsen. Till maten äter vi en blandad sallad, pommes stripes och vitlöksbröd.
200 g trattkantareller
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk peppar
1 tsk dijonsenap
1½ msk konc kantarellfond
1 tsk kinesisk soja
½ dl hackad färsk persilja
Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt peppar, senap, kantarellfond, soja och persilja. Låt såsen koka ca 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min. på varje sida. Krydda med salt och peppar. Köttet skivar jag och steker med lite salt och peppar i smör.