Gratinerad fläskfilé med kantarellsås

Till maten serverar jag lingonsylt, men man kan också ha gelé. Kokta morötter eller en sallad är gott till.

ca 500 g fläskfilé
salt
peppar
kantareller
smör att steka i
1½ kantarellfond
maizena att reda med
2½ dl matlagningsgrädde
riven ost

Jag börjar med att putsa fläskfilén och skära den i skivor. Därefter saltar och jag och pepprar dem försiktigt och steker dem snabbt i lite smör och lägger dem i en ugnsform.

I en annan stekpanna steker jag svampen när det mesta av vätskan försvunnit häller jag på lite kantarellfond och reder ut med maizena och matlagningsgrädde. Svampsåsen häller jag på köttbitarna och avslutar med lite riven ost. Ugnen har jag på 200 grader och då allt redan är varmt så vill jag egentligen bara ha lite färg på det och se till att köttet är genomstekt och mört. Till maten serverar jag ris och lingonsylt.