Tacosoppa

Jag tycker det är skönt att tacos inte alltid är bara tacos med skal, grönsaker eller med mjukt bröd. Därför brukar jag med flit göra lite extra köttfärs så man kan göra både soppa och sallad på det som blir över efter en tacomiddag. I soppan här kan man ha både potatis eller vitkål och man kan tillsätta det mesta av det som blev över från gårdagens tacofest – lök, paprika, tomat och majs brukar jag ha i. Här har jag även passat på att ta det sista av tacosåsen för att inte ha en slatt stående i kylen.

400 g köttfärs med tacokrydda
1 gul lök
paprika
1 krm timjan
4 potatisar eller en bit vitkål
1 liter buljong
rest av tacosås
olja

Börja med att fräs köttfärsen i lite olja, hacka löken och tillsätt den att steka med köttfärsen. Tillsätt kryddorna, eller använd tacofärs om du har rester kvar.

Skala och tärna potatisen i mindre bitar. Koka upp buljongen, tillsätt potatisen och låt den koka mjuk i ca 5-7 min. Blanda ner köttfärsen och låt att koka upp före serveringen. Till maten gör jag varma smörgås på en stor rund polarbrödskiva där jag även kan använda resten av den rivna osten från igår.