Rabarber och aprikoskräm

Vi har rabarber kvar i frysen så jag passar på att göra lite kräm och blandar upp den med lite torkade aprikoser för att få en god smak på krämen. Rabarbern har jag redan fryst in i delade bitar för att kunna använda dem direkt, så jag skär aprikoserna i små bitar också och så lägger jag dem i samma kastrull en stund för att aprikoserna ska få blöta upp sig lite innan jag kokar kräm.

ca 500 g rabarber
ca 1 dl aprikoser
vatten så det täcker
lite socker, (aprikoserna i sig är söta)
1½ msk potatismjöl utrört i ½ dl vatten

Jag börjar med att koka upp rabarber och aprikoser tillsammans med lite socker. När rabarbern börjar dela sig och tråda upp sig är det snart dags att reda av med potatismjöl för att få den krämig. Jag blandar då potatismjöl i lite vatten. Tar bort kastrullen från värmen och häller en tunn stråle av potatismjölet utblandat med vatten ner i kastrullen under omrörning. Låter det koka upp så det blir tjockt.