Dubbla havreflarn med äpple och kanel

Till födelsedagen gör jag havreflarn och fyller med äpple och en kräm med smak av kanel. Jättegoda kakor som inte alls känns vare sig söta eller onyttiga. Dessa tror jag definitivt att jag kommer att göra igen. Receptet kommer från coop.se

100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g färskost
1 msk honung
1 tsk kanel
1 tunt skivat äpple

Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.