Vi har egna björnbär på tomten och därför är det roligt att även använda dem i bakningen. Här är en rulltårta med många smaker, och det blandar sig på ett väldigt trevligt sätt. Receptet kommer från coop.se.
3 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
½ dl strösocker
2 dl rostad flagad mandel
Fyllning:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g björnbär och hallon
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör i vattnet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och grädda i 250 grader max 5 minuter. Strö socker och mandel på ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan på papperet och dra av papperet. Om det är svårt att få kakan att släppa, pensla lite kallt vatten på papperet. Lägg chokladen i ett vattenbad eller kör den försiktigt i micron på låg effekt. Smält chokladen försiktigt. Ta chokladen från värmen så fort den har smält. Häll grädde i skålen och vispa choklad och grädde tjock. Vänd ner björnbär och hallon. Bred fyllningen i ett jämnt lager på kakan. Rulla ihop och rulla samtidigt in mandel och socker runt om rulltårtan. Grädden smälter när den är varm så jag tog tipset att rulla ihop den först och låta den svalna, rulla ut den och bred på fyllningen och sedan rulla ihop den igen. Jag passade då på att rulla in lite extra flagad mandel.