Tjocka revbensspjäll

Jag kokar ett tjockt spjäll på c:a 700 g i buljong i 45 min. Sedan tar jag upp det, låter det rinna av och penslar det sedan med en blandning av honung, soja, salt o peppar. Därefter ställer jag in det i 175 grader 30 min. Revbensspjäll är en styckdel från gris, dvs bröstkorgen. Tjocka revbensspjäll är de främre revbenen och tunna spjäll är de bakre. Den allra bakersta delen benämns kammben. Tjocka spjäll säljs med ben eller urbenad, med eller utan svål. Sidfläsk, bogfläsk är urbenad tjockt spjäll med svål skuret i skivor.

700 g tjocka spjäll, knäckta
2 köttbuljongtärningar
1-1½ liter vatten
2 lagerblad
5-6 hela svartpepparkorn

Jag lägger bara allt i en kastrull och låter det stå och småkoka i ca 45-60 minuter. Därefter tar jag upp köttet, penslar på flytande margarin blandat med soja, honung, salt och peppar och ställer in det i ugnen 175 grader ca 30 minuter.

Tips: Vill man kan man även grilla revbensspjället direkt på grillen, men då tycker inte jag att det behövs kokas innan.

 

 

 

 

Jag sparar buljongen och använder det som bas när jag sedan gör sås.