Man försöker vara påhittig och variera maten även om det är mest grillat när vi är på torpet. Vi har lyckats ordna en kyl som går på bilbatteri så vi kan vara där en helg utan att behöva åka och handla. Men el för matlagning har vi inte så det blir mat över öppen eld, grillat eller kokat på stormköket. Men det är gott och barnen älskar att få sitta och själva fylla sina tortillabröd så det gör inget att det är mycket som blir samma.
entrecote
rub
sallad
paprika
gurka
majs
tomatsalsa
creme fraiche paprika & chili
tortillabröd
Vi börjar med att gnida in köttet i rub och grillar det. Grönsakerna skärs i bitar och så får man sedan fylla sitt eget tortillabröd efter eget val.
Vin till maten: till maten dricker vi en av våra sommarfavoriter, 7 deadly Zins (art.nr 6690), ett vin som beskrivs som mycket fruktig, eldig, syltig smak med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, lakrits och peppar på systembolagets hemsida. Den kostar 115 kronor.