Jag hittar en bit med fläskkotlett på bit i frysen och tar fram och tinar den. Skär den sedan i bitar och steker dem lätt, bryner kantareller och gör en sås och lägger det på kotletterna med lite ost och ställer in formen i ugnen en stund. Till maten kokar jag lite ris och gör en sallad till.
ca 1 kg fläskkotletter
salt
peppar
kantareller
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond (eller kantarellfond)
smör att steka i
Jag börjar med att skära upp kotletter, steker dem i lite smör och saltar och pepprar försiktigt. Därefter steker jag kantarellerna och häller på lite fond och matlagningsgrädde och låter den stå och puttra lite.
Kotletterna lägger jag i en ugnsform och häller sedan svampsåsen ovanpå. Lite riven ost som topping och sedan låter jag formen stå i ugnen och få lite färg. 200 grader ca 10 minuter. Till maten serverar jag ris, en blandad sallad och eftersom jag har ugnen på även lite vitlöksbröd.